Najnovije vijesti

„Uz ESG kriterije do održivog gospodarstva – Future Perfect Business”

 

Prva sveobuhvatna konferencija na temu ESG-a pod nazivom „Uz ESG kriterije do održivog gospodarstva – Future Perfect Business” održana je 4. travnja 2022. s ciljem otvaranja šire rasprave na temu podizanja svijesti o održivosti gospodarstva i društva te implementacije nove EU regulative usmjerene zaštiti okoliša u organizaciji Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA), Media Val i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), uz partnerstvo Europske komisije.

Marija Pujo Tadićpredsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) u svojoj je prezentaciji pojasnila razloge osnivanja inicijative Future Perfect Business:

„Inicijativa je osnovana s primarnim ciljem educiranja, informiranja, osvještavanja i umrežavanja poslovne zajednice, ali i svih zainteresiranih pojedinaca, kako bi se zadovoljili postavljeni okolišni kriteriji te zajedničkim snagama pronašao put za dugoročno održivo društvo. Inicijativa poziva za zajednički stol sve: poslovnu zajednicu, predstavnike Vlade, regionalne i lokalne samouprave, sve političke opcije, neprofitne (NGO) organizacije i širu javnost.“, te je premijerno najavila prve sveobuhvatne edukacije za poduzetnike koje uključuju i klimatske kriterije održivosti (ESG): Edukacije, koje kreću već 11. travnja, namijenjene su svim tvrtkama koje se pripremaju na novo financijsko i izvještajno razdoblje, a provodi ih Međunarodni institut za klimatske aktivnosti u suradnji s Međunarodnim udruženjem za održivo gospodarstvo (IASE). Edukacije imaju za cilj pružiti stručnu podršku poslovnim subjektima u pripremi nefinancijskih izvještaja te implementaciji Niskougljične strategije, Strategije prilagodbe i Europskog Zelenog plana u poslovne planove njihovih kompanija. U pripremi silabusa edukacija sudjelovalo je više od 100 profesora iz cijelog svijeta, od čega čak 4 nobelovca.“

Više na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=9TYuP-2qA-g